ЗСУ на півдні за добу знищили 13 одиниць ворожої техніки та 48 загарбників

ЗСУ на півдні за добу знищили 13 одиниць ворожої техніки та 48 загарбників

Укрінформ
Упродовж доби українські захисники знищили 13 одиниць техніки, серед яких 2 танки, 3 броньовані машини, 6 одиниць інженерної та 2 автомобільної техніки.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Оперативне командування «Південь».

«Протягом доби на Херсонщині та Миколаївщині ворог, не маючи успіху в реалізації задумів просування в напрямку Миколаєва, посилив артилерійсько-мінометні обстріли населених пунктів та наших позицій. Дві атаки противника в Херсонській області нашими підрозділами відбито зі знищенням танка і БМП, решта сил під нашим вогнем відступила на попередні позиції», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: ЗСУ за добу знищили 10 повітряних цілей ворога

Як зазначається, ворог не припиняє ведення розвідки за допомогою БПЛА, але влучність українських захисників позбавляє його і інформації, і техніки, якою намагаються її здобути. Ще 2 «Орлани-10» та «Елерон» знищено при спробі розвідати українські позиції.

У командуванні також зазначили, що загарбники на півдні України втратили ще 13 одиниць техніки, серед яких 2 танки, 3 броньовані машини, 6 одиниць інженерної техніки, 2 – автомобільної. Втрати живої сили склали 48 осіб.

Читайте також: ЗСУ вперше офіційно прокоментували чутки про «незамінування» Чонгару

У пресслужбі нагадали, що зранку по Одещині та Миколаївщині було завдано ракетний удар. Ворог намагався тиснути психологічно постійними загрозами та періодичними пусками, але сили протиповітряної оборони були напоготові. Сам Миколаїв також накрили системами залпового вогню, влучивши в кондитерський цех, крамницю і житлові будинки. Одну людину поранено, втрат немає.

Крім того, повідомляється, що в Чорноморській операційній зоні корабельне угруповання флоту загарбників із підводними човнами продовжує тероризувати цивільне судноплавство, забезпечувати роботи з підйому майна із затонулого крейсера й погрожувати нанесенням ракетного удару по всій території України.

Читайте також: ЗСУ на сході знищили три танки і близько 160 загарбників

У пресслужбі нагадали про необхідність дотримання заходів безпеки та уникнення відвідування зон, закритих для вільного пересування: узбережжя та лісових масивів.

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня українські захисники уразили 10 повітряних цілей російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-