Неподалік кордону України росіяни розгорнули установки «Іскандер-М»

Неподалік кордону України росіяни розгорнули установки «Іскандер-М»

Дані Генштабу
Укрінформ
У Бєлгородській області, за 60 км від державного кордону України, ворог розгорнув пускові установки оперативно-тактичні ракетні комплекси «Іскандер-М».

Як передає Укрінформ, про це Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє у Фейсбуці.

Станом на 6:00 24 квітня російська федерація продовжує повномасштабну збройну агресію проти України.

Зокрема, ворог проводить перегрупування та нарощує підрозділи ракетних військ і артилерії з метою підтримки наступальних дій, продовжує завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктах військової та цивільної інфраструктури.

Читайте також: ЗСУ повернули під контроль вісім населених пунктів Херсонщини

На Волинському та Поліському напрямках противник активних дій не проводив. Підрозділи збройних сил білорусі продовжують виконувати завдання з прикриття українсько-білоруського кордону в Брестській та Гомельській областях. У районах населених пунктів Грабовка, Глибоцьке та Калініно Гомельська області проводилось інженерне обладнання позицій.

На Сіверському напрямку без змін. Прикордонна служба Федеральної служби безпеки росії продовжує посилено охороняти українсько-російський кордон в Брянській та Курській областях. Противник нарощує інженерно-фортифікаційне обладнання позицій у Брянській області на відстані до трьох км від державного кордону України.

“На Слобожанському напрямку ворог збільшує угруповання військ за рахунок перекидання та зосередження додаткових підрозділів у Бєлгородській області. Так, за наявними даними, за 60 км від державного кордону України розгорнуто пускові установки ОТРК “Іскандер-М”. Ворог продовжує часткове блокування Харкова, здійснює вогневе ураження підрозділів наших військ та об’єктів критичної інфраструктури. З метою ускладнення переміщення підрозділів Сил оборони в районі населеного пункту Коротичі противник провів дистанційне мінування місцевості”, - ідеться в повідомленні.

Читайте також: ЗСУ захопили ворожий безпілотник «Орлан-10»

Армія російської федерації обстрілює позиції українських військ в районах населених пунктів Курулька та Нова Дмитрівка. російські війська проводять повітряну розвідку позицій Збройних сил України за допомогою БПЛА “Орлан-10” в районах населених пунктів Барвінкове, Курулька та Гусарівка.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог здійснює обстрілює на позиції українських військових із застосуванням мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню по всій лінії зіткнення. Активізував наступальні і штурмові дії на Сєверодонецькому, Курахівському та Попаснянському напрямках. Йдуть бої в районах населених пунктів Зарічне, Рубіжне і Попасна. На Сєверодонецькому напрямку ворог навів понтонні переправи через річку Красна. На Авдіївському напрямку нарощує систему протиповітряної оборони.

На Маріупольському напрямку противник продовжував здійснювати вогневий вплив та блокувати наші підрозділи в районі “Азовсталі” міста Маріуполь. Ворог завдає авіаційних ударів, зокрема й з літаків дальньої авіації. Використовуючи залізничне сполучення, противник робить спроби налагодити логістичне забезпечення військ.

Читайте також: Ворог намагається наростити темпи наступу на сході України

На Південнобузському напрямку ворог продовжує утримувати зайняті позиції, на окремих напрямках намагається покращити тактичне положення, здійснює вогневий вплив на позиції українських військ та об’єкти цивільної інфраструктури України.

Повітряні Сили ЗСУ разом з іншими зенітними підрозділами Сил оборони за попередню добу знищили 17 повітряних цілей: дев’ять БПЛА, три літаки та п’ять крилатих ракет.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу українські військові відбили дванадцять атак російської армії, знищили чотири танки, п’ятнадцять одиниць броньованої та чотири одиниці автомобільної техніки, п’ять артилерійських систем.

Як повідомляв Укрінформ, українські захисники з 24 лютого по 23 квітня ліквідували близько 21 600 російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-