У ЦПД зібрали добірку російських фейків та маніпуляцій за минулу добу

У ЦПД зібрали добірку російських фейків та маніпуляцій за минулу добу

Укрінформ
Експерти Центру протидії дезінформації при РНБО України зібрали добірку фейків, маніпуляцій та дезінформаційних вкидів, які ворог продукував упродовж доби.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

За даними міноборони рф, «в районі одеського порту «Південний» СБУ планує провокації із застосуванням хімречовин для звинувачення рф у нібито здійсненні ударів по об’єктах цивільної інфраструктури». Водночас, міноборони рф заявило, що «співробітники СБУ та спецслужби Великої Британії готують черговий фейк у Лисичанську». У ЦПД застерігають, що це чергова маніпуляція.

Губернатор Курської області Р. Старовойт заявив, що «в Глушковському районі з мінометів було обстріляно пункт пропуску». Водночас він повідомив, що «обстріл здійснювався з боку України». У ЦПД застерігають, що це теж маніпуляція.

Читайте також: Центр протидії дезінформації оприлюднив нову добірку фейків від роспропаганди

Незважаючи на всі спроби України евакуювати громадян з Маріуполя, представники ОРДО заявили, що «українські бойовики зірвали евакуацію, відкривши мінометний вогонь по місцю збору населення». У ЦПД наголошують, що це фейк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-