Ворог прагне нагнітати паніку заявами про можливі провокації на Великдень - ЦПД

Ворог прагне нагнітати паніку заявами про можливі провокації на Великдень - ЦПД

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає про те, що ворог продовжує сіяти паніку серед українців, попереджаючи про можливі провокації під час святкування Великодня.

Як передає Укрінформ, про це він повідомляє у Телеграмі.

«Центр протидії дезінформації при РНБО України попереджає: ворог продовжує нагнітати панічні настрої серед українців, попереджаючи про можливі провокації під час святкування Великодня»,- йдеться в повідомленні.

У ЦПД зазначають, що протягом останнього часу російські пропагандисти згенерували значну кількість повідомлень про можливі провокації стосовно вірян у період Великодніх свят, зокрема й під час проведення церковних богослужінь в Україні. Так, 23 квітня представники російської православної церкви повідомили, що вони «отримують інформацію про підготовку провокацій в Україні у Великодню ніч». Таким чином ЗМІ рф готують підґрунтя для провокацій з боку російської армії та намагаються створити для себе «інформаційне алібі», заздалегідь перекладаючи відповідальність за злочини на представників «націоналістичних об’єднань».

Читайте також: На Луганщині священники проведуть Великодні богослужіння без прихожан

У зв’язку з цим у ЦПД рекомендують: утриматися від масових скупчень у культових спорудах та дотримуватися правил встановленої комендантської години.

Як повідомлялося, 24 квітня 2022 року християни східного обряду відзначатимуть Світле Христове Воскресіння, або Великдень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-