Президент: Україна почне повертати окуповані території, як тільки отримає достатньо зброї

Президент: Україна почне повертати окуповані території, як тільки отримає достатньо зброї

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський зазначив, що визволення захоплених російськими військами українських територій залежатиме від того, наскільки швидко Україна отримуватиме необхідну зброю від західних партнерів.

Про це він заявив на пресконференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ворог дійшов майже до Києва і були запеклі бої. Але тим не менше, ми деокупували цю територію. Моя особиста позиція проста: все, що вони прорвуть, і все, що вони окупують, ми все повернемо. І це буде питання не 10-20 років, і не 8-річної війни, що тривала з 2014 року. Це питання буде вирішуватись дуже швидко, але за умови, що у нас буде достатньо зброї. Як тільки у нас буде достатньо зброї, ми будемо одразу повертати ту чи іншу територію, яка тимчасово окупована", - сказав Президент.

Він зазначив, що така війна зараз в Україні і триває, саме така ситуація і на сході. "Щодня, можливо, ми можемо, на жаль, віддати через потужність тих чи інших угруповань росії якісь території, але вже вночі чи наступного дня ці міста ми повертаємо і йдемо вперед. Ми не йдемо вперед там, де ми не можемо, де нема тієї підтримки, про яку ми говоримо достатньо довго публічно з нашими партнерами", - заявив Зеленський.

При цьому він відзначив, що останнім часом швидкість постачання необхідної Україні зброї значно збільшилась, а, отже, є всі шанси швидше деокупувати території.

"Зараз ми бачимо зміни у ставленні наших партнерів, особливо я бачу зміни у швидкості надання зброї, насамперед від США. І якщо ця швидкість буде нарощуватись так, як нам обіцяють, якщо кроки будуть збігатися зі словами, я впевнений, що ми швидше будемо деокуповувати наші території", - підкреслив Президент.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому сумнівається в інших форматах і хоче зустрітися з путіним

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки.

Частину території України на сході і півдні в ході бойових дій захопили російські війська. Однак ЗСУ щодня визволяють міста і села.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-