Поблизу Ізюма та Барвінкового ворог прагне взяти під контроль залізничне сполучення

Поблизу Ізюма та Барвінкового ворог прагне взяти під контроль залізничне сполучення

Укрінформ
Загарбники проводять наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей.

Про це на брифінгу повідомив речник Міноборони Олександр Мотузяник, передає кореспондент Укрінформу.

«Противник проводить наступальні дії у Східній операційній зоні, основною метою яких є встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей, а також отримання сухопутного коридору з окупованим Кримом. Керівництво російської армії завершує визначення вигідних місць для завдання головних ударів. Про це свідчать, зокрема, способи вогневого ураження, форми побудови бойових порядків, ешелонування військ противника, а також безперервні наступальні дії на окремих напрямках», - сказав речник.

Читайте також: росія максимально використовує територію білорусі для ведення розвідки – Мотузяник

За його словами, найбільша активність загарбників спостерігається на напрямку Ізюм-Барвінкове, в районі вузлової залізничної станції Попасна, в районі Сєвєродонецького урбанізованого району, поблизу Маріуполя, а також на ділянці дороги Запоріжжя-Донецьк.

Мотузяник повідомив, що на Південнобузькому напрямку противник намагається закріпитися на адміністративних кордонах Херсонської області. З цією метою він продовжує нарощувати угруповання військ за рахунок посилення їх свіжими силами, збільшує запаси ракет, боєприпасів і пального.

Угруповання військ окупантів зі складу Південного військового округу основні зусилля зосереджує на покращенні тактичного положення, утримання зайнятих них рубежів, завдання максимального вогневого ураження в бік ЗСУ.

Також тривають штурмові дії в районах населених пунктів Правдине, Таврійськ і артилерійський вогонь в бік населених пунктів Шевченкове, Тернові Поди.

Читайте також: Мотузяник – про наступ на Донбасі: рф везе найманців із Сирії, Афганістану і Чечні

На Слобожанському напрямку угруповання 6 армії Західного військового округу продовжує частково блокувати Харків, активно застосовує артилерію й авіацію. В районах Балаклії і Лозової російські війська закріплюються на місцевості і здійснюють фортифікаційне облаштування своїх позицій. В районах Ізюма і Барвінкового підрозділи зі складу першої танкової армії, 20 армії Західного військового округу, 35 армії та 68 армійського корпусу Східного військового округу проводять наступальні дії, в тому числі з метою взяття під контроль залізничного сполучення, зазначив речник МОУ.

За його словами, на Сєвєродонецькому напрямку підрозділи російськийх військ ведуть штурмові дії в районі населеного пункту Зарічне і намагаються просунутись у напрямку Рубіжного.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-