Мотузяник – про наступ на Донбасі: рф везе найманців із Сирії, Афганістану і Чечні

Мотузяник – про наступ на Донбасі: рф везе найманців із Сирії, Афганістану і Чечні

Укрінформ
росія намагається збільшити кількість військ у 4-5 разів для проведення наступальної операції на сході України, але чи вдасться їй це - покаже час.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна сказав речник Міністерства оборони України Олександр Мотузяник, передає Укрінформ.

"За усіма правилами ведення наступальних операцій атакуюча сторона повинна мати більшу кількість військ принаймні втричі. Але зважаючи на теперішні бойові дії, сучасний рівень озброєння, техніки, можливостей авіації, така перевага має бути більшою принаймні в 4-5 рази. Саме це Росія і намагається зараз зробити", - сказав Мотузяник.

За його словами, задля цього ворог перекидає в Україну озброєння, військову техніку з центральних і східних регіонів Росії.

Читайте також: рф до 9 травня хоче відтіснити ЗСУ зі сходу та втримати «сухопутний коридор» до Криму

Крім того, там проводиться прихована мобілізація, активне вербування за високе грошове забезпечення колишніх учасників бойових дій у Сирії, Афганістані, Чечні.

Також відомо про спроби мобілізації людей, які проживають в ОРДЛО. Ці люди частіше за все ніколи не тримали в руках зброї.

"Тобто робиться все, аби зібрати таке угруповання. Але чи зможе Росія врешті це зробити – час покаже", - сказав речник МОУ.

Читайте також: Існує ризик високоточних ударів рф по пріоритетних цілях по всій Україні – розвідка Британії

Як повідомляв Укрінформ, збройні сили російської федерації активізували наступальні дії на сході України. За даними МОУ, основна мета - встановити повний контроль над територією Донецької і Луганської областей та утримати сухопутний коридор з тимчасово окупованою територією АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-