росіяни забирають у наших громадян українські паспорти - Денісова

росіяни забирають у наших громадян українські паспорти - Денісова

Укрінформ
Загарбники забирають у громадян України їхні паспорти – замість цього надалі українцям видається документ на кшталт міграційної довідки.

Про це в ефірі телеканалу «Настоящее время» поінформувала Уповноважений ВРУ з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«Забирають паспорти (у цих вивезених – ред.). Їх забирають ще у фільтраційному таборі», - поінформувала Денісова.

За її даними, потім цих осіб далі перевозять по росії.

Читайте також: Денісова розповіла, куди рашисти вивозять людей з України

«Наприклад, у нас є сім’я, яку перевезли у Суздаль Володимирської області, усе. А далі їм дають, коли до них дійдуть якісь служби, міграційну довідку. І вони ось із цією міграційною довідкою далі і їздять», - уточнила Уповноважений ВРУ із прав людини.

Відповідаючи на питання, чи можна за цією довідкою з рф нашим громадянам виїхати у країни Євросоюзу, Денісова сказала, що Офіс Омбудсмана, серед іншого, наразі працює над цим питанням, і щодо цього вже є «позитивний досвід».

«Нам ці волонтери (у рф – ред.) кидають список тих громадян України, які хочуть виїхати. Ми перевіряємо цей список у наших міграційній і прикордонній службах. І коли йде підтвердження, що це – наші громадяни, ми їх передаємо на прикордонний пост у Нарві і нашому консулу. Оце була остання сім’я з семи осіб, з них троє – діти, і вони приїхали (у Нарву – ред.), там їх зустріли, перевірили їхні документи і пропустили їх на територію Естонії. Там уже їх зустрів наш консул, українська спільнота, і вони там уже далі стали переміщатися», - розповіла омбудсман.

Читайте також: загарбники примусово вивезли до рф ще одну групу українських дітей - Денісова

Як повідомлялося, Денісова заявила, що рф почала примусову паспортизацію українців, вивезених із тимчасово захоплених територій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-