росіяни знищили більш як 10 продуктових складів і десятки нафтобаз – ОП

росіяни знищили більш як 10 продуктових складів і десятки нафтобаз – ОП

Укрінформ
російські загарбники знищили більш як 10 розподільчих центрів із продуктами харчування для населення, кілька десятків нафтобаз, тисячі ліній електропередач і 10 тисяч трансформаторних підстанцій.

Про це заявив заступник голови Офісу Президента Ростислав Шурма на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Із першого дня війни ворог намагається зруйнувати всю базову інфраструктуру України для того, щоб позбавити громадян України продуктів харчування – тому сьогодні він знищив понад 10 розподільчих центрів, де зберігалися великі запаси продуктів харчування; позбавити палива, бензину, дизелю – тому сьогодні розбомбив кілька десятків нафтобаз; позбавити доступу до електроенергії, до водопостачання – тому знищені тисячі км ліній електропередач та близько 10 тисяч трансформаторних підстанцій», – зазначив він.

Водночас Шурма запевнив, що йде робота, аби в кожному місті працювали магазини, супермаркети, де на полицях будуть усі необхідні продукти.

Так, за його словами, протягом останніх лише 10 днів відновлено роботу 97 великих магазинів на всіх звільнених територіях у Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській областях.

Заступник керівника ОП також проінформував, що на найближчий місяць заплановано відкриття ще понад 100 великих магазинів, які були тимчасово закриті через початок війни.

Читайте також: В Україні наявне пальне для потреб громадян і аграріїв – ОП

«Ми активно працюємо з постачальниками для того, щоб на полицях були всі необхідні продукти харчування. Зокрема, сьогодні ми практично досягнули тих рівнів запасів базових продуктів харчування, які в нас були до війни. І що важливо, сьогодні близько 90% всіх продуктів харчування на полицях наших магазинів – це продукти вітчизняного виробництва», – підкреслив Шурма.

Читайте також: Близько 750 тисяч українців залишаються без електропостачання

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Фото: ДСНС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-