рф готує провокацію під «чужим прапором» з уламками українських «Байрактарів» - ЦПД

рф готує провокацію під «чужим прапором» з уламками українських «Байрактарів» - ЦПД

Укрінформ
Центр протидії дезінформації при РНБО попереджає про підготовку росією провокацій під “чужим прапором” з використанням уламків українських “Байрактарів”.

Як передає Укрінформ, про це ЦПД повідомляє у Телеграмі.

Зазначається, що війська рф збирають і планують доставити на територію прикордонних областей рф уламки збитих українських “Байрактарів” для підготовки масштабних провокацій.

Центр протидії дезінформації також зібрав фейки, маніпуляції та "вкиди", які російська пропаганда згенерувала станом на ранок 22 квітня.

Попри спростування, надані головою Луганської обласної військової адміністрації Сергієм Гайдаєм, міноборони рф продовжує стверджувати, що на Луганщині російським військам вдалося прорватися у Рубіжному і Попасній. ЦПД застерігає: подібні тези росіян - фейк.

Читайте також: Глава Одеської ОВА спростував фейк про підготовку до затоплення "протидесантного" танкера

Маніпуляцією є також спроба російських ЗМІ ототожнити українських військових із солдатами Третього рейху. Для цього вони публікують псевдонаукові дослідження про те, що “гітлерівці, як і сучасні українські націоналісти, частину своїх кривавих акцій проводили з метою дискредитації радянських воїнів-визволителів”.

Як повідомляв Укрінформ, 20 квітня Центр протидії дезінформації заявив, що російська пропаганда вдається до маніпуляції, анонсуючи проведення на руїнах Маріуполя акції "безсмертний полк".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-