Дії загарбників можуть лише відтягувати час, коли їм доведеться піти з нашої території - Зеленський

Дії загарбників можуть лише відтягувати час, коли їм доведеться піти з нашої території - Зеленський

Укрінформ
Війська російської федерації нині намагаються зробити все можливе, аби домогтися хоча б якогось результату й мати підстави говорити про якусь перемогу - але це їм не допоможе.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав у відеозвернені, передає Укрінформ.

«На півдні та сході нашої країни окупанти продовжують робити все, щоб були підстави для них говорити хоча б про якісь перемоги. Вони накопичують сили, заганяють на нашу землю нові й нові батальйонні тактичні групи. Намагаються навіть розпочати так звану «мобілізацію» в окупованих районах України», - сказав Зеленський.

На його переконання, жоден з цих кроків не допоможе росії у війні проти нашої держави. Вони можуть лише відтягувати неминуче - час, коли загарбникам доведеться піти з нашої території.

Читайте також: Санкції за спробу нової анексії зроблять рф бідною, як після 1917 року - Зеленський

Президент зазначив, що зі свого боку намагається зробити все для того, аби Україну підтримував світ. 21 квітня було його 26-те звернення - цього разу до парламенту та народу Португалії. Потім він виступив на сесії Світового банку. А протягом дня провів зустріч з прем'єр-міністром Іспанії Педро Санчесом та прем'єр-міністром Данії Метте Фредеріксен. Глава держави усіх закликає надати допомогу нашій країні, зробити жорсткішими санкції проти росії.

«Можу сказати, що кожен з таких виступів реально додає нам підтримки. Наближає рішення про надання Україні допомоги, зокрема і оборонної. А головне – кожне з цих звернень дозволяє встановити прямий емоційний звʼязок між тим, що переживаємо ми в Україні, і що відчуває політичний клас в державах-партнерах. Також звернувся сьогодні до учасників спеціальної весняної сесії Світового банку. Це один з найбільш важливих заходів для керівників міжнародних фінансових інституцій та міністрів фінансів провідних держав. Акумулюємо фінансову підтримку для України», - сказав він.

Читайте також: За 57 днів повномасштабної війни ЗСУ звільнили понад тисячу населених пунктів - Зеленський

Зеленський нагадав, що адміністрація США виділила додаткові $800 мільйонів допомоги Україні для посилення її обороноздатності в умовах протистояння російській збройній агресії.

«Вдячні за це. Цей пакет включає дуже потужні оборонні інструменти для наших військових. Зокрема, це артилерія, снаряди, безпілотники. Те, що ми очікували. Я вдячний партнерам за допомогу і закликаю ще пришвидшити постачання потрібної для України зброї, щоб ми могли наблизити мир», - додав глава держави.

24 лютого президент рф путін оголосив війну Україні і розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-