В ОП запевнили, що Україна вийшла на якісно новий етап в отриманні оборонної допомоги

В ОП запевнили, що Україна вийшла на якісно новий етап в отриманні оборонної допомоги

Відео
Укрінформ
Надання міжнародними партнерами оборонної допомоги України вийшло на новий етап.

Про це заявив заступник керівника Офісу Президента Андрій Сибіга на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Узагалі, якщо говорити про оборонну підтримку, зараз ми вийшли на той етап, на ту стадію, коли можна говорити про нову якість, про новий етап надання озброєнь і допомоги Україні. Світ з нами, світ нам допомагає. Так, хотілося би, щоб це було швидше, і ми про це відверто говоримо нашим партнерам, але ця допомога йде і вона, безумовно, робить наші спроможності набагато потужнішими», - зазначив він.

Сибіга нагадав, що у четвер в Україні з візитом перебували прем’єр-міністри Іспанії та Данії, які також провели зустріч з Президентом Володимиром Зеленським.

За словами заступника керівника ОП, у фокусі перемовин була оборонна тематика і глава іспанського уряду підтвердив, що відсьогодні слід очікувати подвоєння допомоги, яку вже Україна отримала від Іспанії з 24 лютого.

Крім того, він нагадав, що Данія оголосила про виділення додаткової допомоги у розмірі близько 100 млн доларів, і додав, що з данською стороною було предметно обговорено напрямки оборонної допомоги, на які може розраховувати Україна.

Читайте також: Зеленський просить Португалію допомогти танками, БТР і протикорабельними ракетами

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив про необхідність постачання Україні міжнародними партнерами важкого озброєння, якого, за його словами, досі не вистачає.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-