Вороги пошкодили 347 лікарень в Україні

Вороги пошкодили 347 лікарень в Україні

Укрінформ
Внаслідок російської агресії в Україні на сьогодні пошкоджено 347 закладів охорони здоров’я, з них 36 – зруйновано. Крім того, 78 автомобілів швидкої допомоги виведено із ладу.

Як передає Укрінформ, про це в загальнонаціональному ефірі повідомив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, відповідаючи на запитання, наскільки серйозного удару завдано медичній системі України внаслідок воєнної агресії.

«Доволі серйозний удар. Зокрема, на порушення (міжнародних - ред.) конвенцій ворог обстрілює лікарні. Ми маємо сьогодні 347 пошкоджених закладів охорони здоров’я, 36 зруйнованих, і навіть сьогодні, за попередніми підрахунками, на цих 36 закладів потрібно 13 млрд грн, щоб повністю відновити роботу разом з обладнанням. Також 78 "швидких" обстріляно і виведено з ладу, вони сьогодні не можуть перебувати на маршрутах, і медичні бригади не можуть доїхати до пацієнтів», - повідомив Ляшко.

За його словами, цивільна медицина перейшла в Україні на військові рейки. Адже російська армія - це не армія солдат, які дотримуються правил ведення війни, це армія терористів, яка порушує всі конвенції і скидає заборонені бомби на житлові квартали, на лікарні, на інші цивільні об’єкти.

«Це призводить до значної кількості поранених цивільних, великої кількості людей, які перебувають під завалами, яких дістають з-під завалів – це все політравма. Тому пріоритет сьогодні у всіх наших лікарнях - на хірургічний і травматологічний профіль; вони першими зустрічають потерпілих, оперують, стабілізують і після цього відправляють на реабілітацію», - зазначив Ляшко.

Читайте також: На звільненій Київщині частково відновили роботу 4 лікарні

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-