росія втретє з початку війни бреше, що захопила Рубіжне - Гайдай спростував фейк

росія втретє з початку війни бреше, що захопила Рубіжне - Гайдай спростував фейк

Укрінформ
У рф знову з’явився фейк про «звільнення Рубіжного» росіянами, тоді як це місто залишається під контролем України. 

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Втретє з початку війни: міноборони рф знову повідомило про «визволення» Рубіжного.️ Заява - знову фейк️», - написав очільник області.

Він процитував абсурдні слова російських загарбників, що «56-й день спецоперації збройних сил росії ознаменувався звільненням Рубіжного в лнр».

Читайте також: У Сєверодонецьку росіяни розбомбили усі продовольчі склади

Гайдай підкреслив, що, за даними Генштабу України, на 56-й день війни ворог намагався закріпитися в західній та північно-західній частинах Рубіжного, проте зазнав поразки.

«Це вже третє подібне «визволення» окупантами Рубіжного, виходячи з російських брехливих зведень. Вперше цей населений пункт «перейшов під контроль» загарбників 1 березня. Потім 18 березня російська пропаганда знову прозвітувала про «звільнення» Рубіжного і навіть його «зачистку» від ЗСУ. Проте 20 березня ми цю інформацію спростували», - пояснив керівник Луганщини.

Читайте також: На Луганщині рашисти зруйнували майже всі храми і можуть влаштувати терор на Великдень – Гайдай

За його словами, вчора (20 квітня) іноземні журналісти відвідали Південний район Рубіжного і також впевнилися у брехні росії.

«Країна-фейк не зупиниться. Отже, можливо, найближчим часом пропаганда Росії знову звітуватиме про четверте переможне «звільнення» Рубіжного», - припустив Гайдай.

Як повідомлялося, Луганщина постійно зазнає ударів з боку російської загарбницької армії з різної зброї - систем залпового вогню «Торнадо - С», «Град», авіабомбами та ін. У регіоні зруйновано багато житлових будинків, об’єктів інфраструктури, навчальних закладів, пошкоджені всі лікарні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-