Україна не отримувала винищувачів – Зеленський

Україна не отримувала винищувачів – Зеленський

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський заявив, що українська сторона не отримувала винищувачів, про які раніше повідомляли ЗМІ. 

Про це він сказав в інтерв’ю французькому каналу BFMTV, передає Укрінформ.

Відповідаючи на запитання, чи отримала Україна винищувачі, Зеленський зазначив, що він «людина чітких кроків і людина фактів».

«Тому по факту, винищувачів у нас нема. Жодного постачання будь-яких літаків у нас ще не було (...) Поки що ми маємо те, що маємо», - наголосив український лідер. 

На уточнювальне запитання журналіста щодо очікуваних дат надходження обіцяного військового обладнання від партнерів, український президент зазначив: «У нас є дати, у нас є гарантії, але знову ж таки, ми спочатку хочемо отримати, а потім будемо вдячні».

Читайте також: Зеленський розповів, яку зброю закупить Україна за надані ЄС гроші

Водночас на питання щодо військової допомоги від Франції Зеленський відповів: «У нас є деякі речі. Щодо деталей, то я не готовий про це говорити, але є речі, на які ми чекаємо. Ми отримали сигнал, що це стане можливим найближчим часом». 

Як повідомляв Укрінформ, раніше речник Міністерства оборони США Джон Кірбі заявив, що Україна отримала допомогу для посилення своєї авіації у вигляді літаків

Пізніше у Повітряних силах ЗСУ уточнили інформацію, заявивши, що вони отримали запчастини та комплектуючі для відновлення та ремонту парку літальних апаратів, а не самі літаки. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-