Цивільні не можуть залишити «Азовсталь» через постійні обстріли -  полк «Азов»

Цивільні не можуть залишити «Азовсталь» через постійні обстріли - полк «Азов»

Відео
Укрінформ
У Маріуполі цивільні громадяни України, які перебувають в укриттях на території заводу "Азовсталь", не можуть їх залишити, адже попри обіцяний "режим тиші" війська рф продовжують обстріли, бомбардування і спроби штурму.

Про це сказав у відеозверненні заступник командира полку "Азов" капітан Святослав Паламар (друг Калина), передає Укрінформ.

"Щодо цивільних, які знаходяться на "Азовсталі". Вони не мають можливості покинути свої підвали, вони бояться, оскільки тривають постійні обстріли, попри заяви військ рф про дотримання "режиму тиші". Ворог продовжує обстріли, і безпечно покинути територію "Азовсталі" нашим цивільним громадянам поки що немає можливості", - зазначив Паламар.

Він додав, що лише за умови припинення обстрілів та гарантій з боку третьої сторони цивільні вийдуть з заводу. І наголосив, що захисники міста не утримують жінок і дітей, а від самого початку війни просять створити належні умови їх виходу з Маріуполя.

Читайте також: НАТО може підключитися до евакуації цивільних із Маріуполя – Нуланд

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, 19 квітня, загарбники оголосили «режим тиші» для забезпечення виходу цивільного населення з укриттів у меткомбінаті "Азовсталь", а самі розпочали артобстріл зони заводу.

Президент України Володимир Зеленський запевнив, що українська сторона готова до різних форматів обміну цивільних і українських бійців у Маріуполі, зокрема на російських військових.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-