ООН зафіксувала 2 224 смерті цивільних українців з початку повномасштабного вторгнення рф

ООН зафіксувала 2 224 смерті цивільних українців з початку повномасштабного вторгнення рф

Укрінформ
Управління Верховного комісара ООН з прав людини (УВКПЛ) зафіксувало 2 224 випадки загибелі та 2 897 випадків поранень цивільного населення України внаслідок російського вторгнення.

Як передає Укрінформ, про це йдеться в повідомленні УВКПЛ за 20 квітня.

Зазначається, що серед убитих - 631 чоловік, 383 жінки, 42 дівчаток та 61 хлопчик, а також 70 дітей та 1 037 дорослих, стать яких поки що не відома. Поранені 335 чоловіків, 271 жінка, 59 дівчаток та 64 хлопчики, а також 157 дітей та 2 011 дорослих, стать яких таеж не відома.

Більшість смертей та поранень зумовлені застосуванням боєприпасів і вибухових речовин із великою площею ураження, включаючи обстріли з важкої артилерії та реактивних систем залпового вогню, а також ракетні та повітряні удари.

Читайте також: Кислиця в ООН: загарбники, як нацисти, вивозять українців із захоплених територій

УВКПЛ вважає, що фактичні цифри значно вищі, оскільки отримання інформації з деяких місць, де тривають інтенсивні бойові дії, затримується, а багато звітів все ще очікують підтвердження.

Це стосується, наприклад, Маріуполя (Донецька область), Ізюма (Харківська область), Попасної (Луганська область) та Бородянки (Київська область), де є повідомлення про численні жертви серед мирного населення. 

Як повідомлялось, з початку російського вторгнення Україну залишили понад 5 мільйонів людей. Більшість поїхала до Польщі – понад 2,8 млн людей. До Румунії виїхали понад 757 тис. осіб, до росії – понад 549 тис., Угорщини – 471 тис., Молдови – понад 426 тис., Словаччини – більш як 342 тис. і до білорусі – понад 23 тис. осіб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-