Байден скликає команду з нацбезпеки через нову фазу війни рф проти України

Байден скликає команду з нацбезпеки через нову фазу війни рф проти України

Укрінформ
Президент США Джо Байден у середу скличе вище військове керівництво країни на щорічну зустріч у Білому домі, оскільки війна росії проти України вступає в нову ризиковану фазу, а Вашингтон планує збільшити військову допомогу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters із посиланням на речника Ради національної безпеки США.

Зазначається, що глава Пентагону Ллойд Остін, генерал Марк Міллі, голова Об'єднаного комітету керівників штабів збройних сил США та високопоставлені воєначальники обговорять «різні теми», повідомив представник Ради нацбезу США.

Читайте також: Байден узгодив зі світовими лідерами подальшу підтримку України – Білий дім

Захід передбачає офіційну зустріч у Західному крилі, а також вечерю в резиденції президента.

Як пише агентство, хоч щорічна нарада з питань військової політики рідко потрапляє в новини, цього року на порядку денному стоять серйозні питання, головним з яких є російське вторгнення в Україну, яке, як побоюються офіційні особи, може поставити під загрозу європейську безпеку на довгі роки.

Читайте також: Штати готують для України ще один пакет військової допомоги на $800 мільйонів - CNN

росія заявила, що вступила в новий етап вторгнення і методично прагне захопити Донбас на сході України. Західні союзники очікують, що війна може тривати багато місяців та зайти в глухий кут.

Зустріч проходить на тлі питань про майбутнє сил НАТО в Європі, в тому числі про те, чи встановлювати постійну присутність на східному кордоні оборонного альянсу з росією.

Як повідомляв Укрінформ, США готують ще один пакет військової допомоги Україні на суму 800 млн доларів.

Читайте також: Пентагон підтвердив відправку в Україну «повітряних суден» для посилення ЗСУ

Зазначається, що у вівторок президент Джо Байден, відповідаючи на запитання журналістів у Портсмуті, штат Нью-Гемпшир, сказав, що США планують надіслати в Україну більше артилерії.

Раніше адміністрація Байдена затвердила пакет військової допомоги на суму 800 млн доларів, який включає засоби артилерії та протиартилерійські радари.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-