Штати готують для України ще один пакет військової допомоги на $800 мільйонів - CNN

Штати готують для України ще один пакет військової допомоги на $800 мільйонів - CNN

Укрінформ
США готують ще один пакет військової допомоги Україні на суму 800 млн доларів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє CNN.

Зазначається, що у вівторок президент Джо Байден, відповідаючи на запитання журналістів у Портсмуті, штат Нью-Гемпшир сказав, що США планують надіслати в Україну більше артилерії.

Посадовець адміністрації повідомив, що новий пакет може бути затверджено упродовж найближчих 36 годин, хоча інший представник Білого дому зауважив, що терміни не визначено, і рішення може бути ухвалено найближчими днями.

Читайте також: Пентагон підтвердив відправку в Україну «повітряних суден» для посилення ЗСУ

Раніше адміністрація Байдена затвердила пакет військової допомоги на суму 800 млн доларів, який включає засоби артилерії та протиартилерійські радари.

Припускають, що новий пакет також оцінюватиметься в таку саму суму. Якщо він буде схвалений, загальний розмір допомоги, яку США від початку вторгнення росії виділили Україні сягне 3,4 млрд доларів.

Читайте також: Європа і партнери діятимуть на стримування рф та підтримку України — Макрон

Як відомо, 24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинить спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-