рф вирішила засекретити дані про родичів загиблих в Україні військових

рф вирішила засекретити дані про родичів загиблих в Україні військових

Укрінформ
Міноборони рф вирішило засекретити дані про родичів військових, які загинули в Україні, цю інформацію буде переведено до розділу держтаємниці.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Російська служба Бі-Бі-Сі з посиланням на проєкт ухвали уряду.

Дані про військовослужбовців рф, які загинули в бойових діях, становлять державну таємницю ще з 2015 року, проте пільги членам сімей загиблих оформлюють цивільні чиновники районних адміністрацій. Тепер міноборони рф просить уряд передати ці повноваження військкоматам.

У пояснювальній записці до проєкту йдеться, що засекретити дані необхідно "з метою обмеження кола осіб, що мають доступ до відомостей про членів сімей військовослужбовців Збройних сил рф, які загинули (померли) при виконанні завдань під час спеціальної військової операції на територіях України".

Читайте також: Ще три російські сім'ї шукають «зниклих безвісти» після затоплення «Москви»

Наразі імена загиблих в Україні російських військових розкривають регіональні чиновники та самі родичі чи друзі загиблих. Міноборони росії не публікує списки. Востаннє у відомстві звітували про втрати 25 березня, заявивши про загибель 1351 російського військовослужбовця.

7 квітня прессекретар президента росії дмитро пєсков в інтерв'ю Sky News заявив, що російська армія зазнала "значних втрат" в Україні.

За оновленими даними Генштабу України, до 20 квітня кількість загиблих російських військових становила 20 900.

Президент росії путін засекретив відомості про втрати армії у мирний час у травні 2015 року. У кремлі тоді відкидали припущення, що є зв'язок між цим указом та конфліктом в Україні.

Російські правозахисники та журналісти безуспішно намагалися оскаржити указ у верховному суді росії. Вони доводили, що документ порушує право громадян на вільний пошук та розповсюдження інформації.

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог робить масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст та сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять опір російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-