В ООН не виключають затяжної війни в Україні

В ООН не виключають затяжної війни в Україні

Укрінформ
Війна в Україні може стати менш інтенсивною, але затягнутися на тривалий період.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, таку думку в ефірі канадського телеканалу СВС висловив Верховний комісар ООН у справах біженців Філіппо Гранді.

«Військові аналітики вказують, що найбільш імовірним сценарієм перебігу в Україні є затяжна війна. Можливо, менш інтенсивна, ніж зараз, але без вирішення в осяжному майбутньому», - сказав Гранді.

За його словами, саме такі війни «є найважчими з точки зору гуманітарних наслідків». «Дуже часто громадськість та медіа про них забувають, що ускладнює мобілізацію ресурсів для пом’якшення наслідків», - зазначив дипломат.

Водночас він наголосив, що війна в Україні зараз перебуває у фокусі міжнародної уваги. «Сподіваюся, трапиться диво й політичне вирішення буде досягнуте, оскільки в іншому разі ми матимемо справу з гуманітарною катастрофою ще багато років», - підсумував Гранді.

Читайте також: ООН зафіксувала 2 104 смерті цивільних українців із початку повномасштабного вторгнення рф

Як повідомлялося, 24 лютого росія розпочала новий етап війни проти України, ворог здійснює масовані обстріли й бомбардування мирних українських міст та селищ. Загарбники влаштували масовий терор на тимчасово захоплених територіях.

Українські військові зупинили наступ ворога та завдають йому великих втрат. Станом на 19 квітня ліквідовано вже близько 20 800 російських загарбників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-