Украдені життя: на кладовищі в Ірпені – сотні свіжих могил

Украдені життя: на кладовищі в Ірпені – сотні свіжих могил

Фотохроніка війни
Укрінформ
Коли українські військові прогнали «рускій мір» з Київщини, світ облетіли моторошні кадри вбитих загарбниками цивільних українців. І зараз заціпеніння викликають світлини кладовищ з безліччю нових могил. Одне з таких – в Ірпені.  

Серед свіжих могил – поховання 52-річного Романа Вереда, якого росіяни вбили 18 березня в Ірпені. Родичі знайшли тіло у морзі тільки після звільнення міста від російської армії.

Разом із рідними загиблого – дружиною Тетяною, сином Артемом, сестрою Анною Пройденко і братом Ігорем Бовкуленком – на церемонії прощання побувала фотокореспондент Укрінформу.

Читайте також: Пекло у Бучі: такий вигляд має абсолютне зло

На цьому ірпінському кладовищі уже три останні лінії поховань зайняті могилами людей, які загинули від рук російських солдатів.

Поруч із цивільним – кладовище автомобілів. Їхні власники намагалися виїхати з міста, але їм це не вдалося через обстріли загарбників. Згорілі вщент авто складають на купу, пошкоджені частково – ставлять окремо.

Паркувальний майданчик біля кладовища став однією з трьох локацій у місті, на які евакуаторами переправляли машини, які стояли біля мосту через річку Ірпінь.

За інформацією начальника головного управління Нацполіції у Київській області Андрія Нєбитова, станом на 19 квітня унаслідок російської агресії загинуло вже понад 1000 цивільних осіб.

За даними поліції, 95% загиблих були застрелені саме зі снайперської або стрілецької зброї. 

Як відомо, Ірпінь, Бучу, Гостомель та всю Київську область визволили від російських загарбників на початку квітня. Тут зафіксовані масові вбивства росіянами цивільних.

Читайте також: Оглянули майже 270 тіл загиблих: в Ірпені завершили документувати воєнні злочини рф

Серед знайдених жертв воєнних злочинів російських військ – зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань, люди вбиті пострілами у потилицю.

24 лютого росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. З того часу війська рф неодноразово порушували закони і звичаї ведення війни: обстрілюють мирне населення, зокрема із забороненої зброї, використовують цивільних як «живий щит» тощо.

Фото: Анна Войтенко, Укрінформ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-