На Київщині російські військові вбили близько 900 цивільних – поліція

На Київщині російські військові вбили близько 900 цивільних – поліція

Укрінформ
Станом на 15 квітня кількість виявлених громадян України, які були вбиті російськими солдатами, досягне цифри у 900 людей, з них 350 – у Бучі.

Про це на брифінгу в Медіа-центрі Україна (Київ) повідомив начальник ГУ НП в Київській області Андрій Нєбитов, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні буде перейдена межа у 900 загиблих цивільних людей – підкреслюю, цивільних, тіла яких ми виявили та передали для проведення судово-медичних експертиз для детального огляду. Всі ці люди загинули від рук російської армії. Найбільше жертв у Бучі – більш як 350 тіл загиблих. Значно менше у Вишгородському та Броварському районах. Розбір завалів у Макарові та Бородянці продовжується, ми впевнені, що там під завалами ще є тіла загиблих», – сказав Нєбитов.

За його словами, у Бучі виявлено дві братські могили. Чоловік, який працював у міській комунальній службі, фактично просив загарбників дати змогу позабирати тіла людей із вулиць.

«Він їх ховав у двох могилах. Перша була з 40 осіб і друга – 57. І 40 тіл ми вже дістали», - зазначив очільник обласної поліції.

Водночас він нагадав, що там був поліцейський, працівник карного розшуку, який теж був застрілений зі стрілецької зброї.

За інформацією Нєбитова, більшість тіл оглянуто. За даними поліції, 95% людей були застрелені саме зі снайперської або стрілецької зброї.

«Тобто, ми розуміємо, що під окупацією людей просто розстрілювали на вулицях», - заявив він.

Читайте також: Венедіктова і прокурор Міжнародного кримінального суду побували у Бучі

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область на початку квітня визволені від російських загарбників. У визволених містах і селах зафіксовані масові вбивства росіянами цивільних.

Серед знайдених жертв воєнних злочинів російських військ - зґвалтовані жінки, яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох з них зв'язані руки, є сліди катувань, люди вбиті пострілами у потилицю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-