ООН: Припинення вогню в Україні зараз не на горизонті

ООН: Припинення вогню в Україні зараз не на горизонті

Укрінформ
росіяни почали масштабний наступ на сході України, тож наразі немає жодних передумов, які б дозволяли розраховувати на припинення бойових дій у найближчому майбутньому.

Про це заявив заступник генсека ООН з гуманітарних питань Мартін Гріффітс, передає Укрінформ із посиланням на 24-й канал.

Чиновник оцінив ймовірність успішності переговорів між Україною та росією про припинення вогню. На його думку, в найближчі тижні розраховувати на зупинку бойових дій не доведеться.

"Припинення вогню зараз не на горизонті, можливо, це відбудеться через кілька тижнів", – заявив Гріффітс.

Читайте також: Третина українських полів непридатна для посіву через війну - ООН

Також він додав, що вирушить у Туреччину для зустрічі з Ердоганом, на якій вони обговорять можливі шляхи сприяння миротворчому процесу. Він повідомив, що Україна прийняла більшість пропозицій щодо гуманітарних питань, а от росія так і не надала жодної відповіді.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч російським загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-