Президент присвоїв звання Героя України п’яти військовим, чотирьом із них - посмертно

Президент присвоїв звання Героя України п’яти військовим, чотирьом із них - посмертно

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський присвоїв звання Героя України п’яти військовим (чотирьом з яких - посмертно) та голові військово-патріотичної організації за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, самовіддане служіння українському народу.

Як передає Укрінформ, відповідні укази №251/2022, №252/2022, №253/2022 опубліковані на сайті Глави держави.

Згідно з указом №251/2022 звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” присвоєно посмертно старшому лейтенанту Віктору Головку та майору Роману Собківу.

Звання Герой України із врученням ордена “Золота Зірка” присвоєно лейтенанту Леву Пашку.

Указом №252/2022 звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” присвоєно посмертно підполковнику Ігорю Дашку та полковнику Віталію Кучерявому.

Указом №253/2022 Президент присвоїв звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка” голові Харківської громадської організації “Військово-патріотична організація “Фрайкор” Георгію Тарасенку посмертно.

Читайте також: Президент відзначив нагородами 192 військовослужбовців, із них 24 - посмертно

24 лютого російські війська розпочали вторгнення в Україну, вони обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст і селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч російській агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-