Загарбники розпочали битву за Донбас, до якої давно готувались – Президент

Загарбники розпочали битву за Донбас, до якої давно готувались – Президент

Укрінформ
Російські загарбницькі війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувалися, але Україна захищатиметься.

Про це Президент України Володимир Зеленський заявив під час відеозвернення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зараз вже можна констатувати, що російські війська розпочали битву за Донбас, до якої давно готувались. Дуже значна частина всієї російської армії зараз сконцентрована для цього наступу. Скільки б туди не зганяли російських військових, ми будемо боротись. Ми будемо захищатись. Ми будемо це робити щоденно. Нічого українського не віддамо, а чужого – нам не потрібно", – наголосив Президент.

Читайте також: Єрмак: Почалася друга фаза війни, але у ЗСУ все надійно

Він зазначив, що на сході та півдні Української держави загарбники останнім часом намагаються атакувати трохи більш продумано, ніж це було раніше. Зеленський розповів, що вони тиснуть, шукають слабке місце в обороні країни, щоб знайти і зайти туди основними силами.

"Мабуть, російські генерали, які звикли не рахувати будь-які втрати, убили вже стільки російських військових, що навіть їм доводиться бути обережніше, бо нікого не залишиться, щоб наступати. Втім, хай не сподіваються, що це їм допоможе. Це питання тільки часу – коли вся територія нашої держави буде звільнена", – підкреслив Зеленський.

Читайте також: Рашисти скидають надважкі бомби на укриття із цивільними на «Азовсталі»

Він висловив вдячність усім українським бійцям, усім героїчним містам, які тримаються та захищають долю всієї держави, стримуючи сили загарбників. "Рубіжне, Попасна, Золоте, Лисичанськ, Сєвєродонецьк, Краматорськ та всі інші, які протягом всіх цих років й назавжди – з Україною", – додав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого розпочався новий етап восьмирічної російсько-української війни.

Очікується, що битва за Донбас буде головною в другій фазі цієї війни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-