У Севастополі – до 200 поранених із крейсера «Москва», доля решти невідома – ЗМІ

У Севастополі – до 200 поранених із крейсера «Москва», доля решти невідома – ЗМІ

Укрінформ
В севастопольському шпиталі в Скелястій бухті перебуває 200 поранених із «Москви», при цьому жодної інформації про решту екіпажу немає.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Insider.

«Мій син-строковик, як мені повідомили безпосередні командири крейсера «Москва», серед загиблих та поранених не числиться та внесений до списку зниклих безвісти. Строковик, який не мав брати участь у бойових діях, вважається зниклим безвісти… у відкритому морі?! Після спроб уточнити дані про подію командир крейсера та його заступник перестали виходити на зв'язок. Я спитав прямо, чому ви, офіцери, живі, а мій син, солдат строкової служби, загинув?" – написав Дмитро Шкребець 17 квітня, пише видання Медуза.

Єгор Шкребець був призваний на військову службу 2 липня 2021 року. На крейсері "Москва" він служив на посаді корабельного кока. Шкребець-старший попросив читачів поширити його звернення, «щоб покидьки не зам'яли цю страшну трагедію», і заявив, що має намір присвятити все життя тому, «щоб правда перемогла в цій історії». «Людині, у якої так підло забрали сина, не страшно вже нічого!», - сказано в його пості. Пізніше пост із російської соцмережі було видалено.

Читайте також: Журналісти встановили особу одного із загиблих моряків з крейсера «москва»

Мати загиблого Ірина Шкребець повідомила виданню The Insider, що в севастопольському шпиталі в Скелястій бухті перебуває 200 поранених із «Москви», при цьому жодної інформації про решту екіпажу немає. «Ми кожну обпечену дитину дивилися… Там було лише двісті людей, а на крейсері було більше п'ятисот. Де решта? І Краснодар підняли, і решту, все обдзвонили, але не можемо знайти», - розповіла жінка.

Розслідувальне видання «Агентство» повідомило в ТГ-каналі ім'я ще одного «зниклого безвісти». За даними медіа, користувач російської соцмережі 47-річна мешканка Санкт-Петербурга Уляна Тарасова в неділю повідомила, що її син Марк «зник безвісти» на крейсері «Москва». В Інстаграмі є обліковий запис Марка Тарасова. У ньому він 15 грудня опублікував фотографію, на якій у формі матроса-строковика. "Побачимося через рік!", - Написав Марк.

Читайте також: У міноборони Австрії знищення крейсера "москва" назвали стратегічним успіхом ЗСУ

«Новая газета Европа» опублікувала інтерв'ю з матір'ю матроса-строковика, який вижив, з крейсера «Москва». П'ятнадцятого квітня син дзвонив їй, плакав і розповідав: «Мамунечко, я ніколи не думав, що в мирний час я потраплю в таке місиво. Я навіть не буду тобі говорити у подробицях, що я бачив. Це так страшно». За його словами, дуже багато поранених здебільшого з відірваними кінцівками.

«Я як мати… Я просто… Це жахливо. І в ЗМІ, зрозуміло, що не кажуть усіх подробиць. Чому? Тому що міністерство оборони (росії – ред.) не хоче визнавати поразки з боку України. Не хоче визнавати, що такий крейсер зазнав катастрофи», - сказала жінка.

Читайте також: Маляр - про погрози рф відповісти за крейсер «Москва»: У нас і так активна фаза війни

Як повідомлялося, 16 квітня журналісти програми «Схеми» ідентифікували особу загиблого моряка з крейсера «Москва», спростувавши інформацію міноборони рф про «повну евакуацію екіпажу». Це мічман Іван Вахрушев, який служив у п'ятій бойовій частині, яка відповідала за експлуатаційну безпеку корабля.

Українські військові влучили у російський крейсер «Москва» із протикорабельної ракетної системи «Нептун», завдавши йому серйозних пошкоджень. Оперативне командування «Південь» 14 квітня повідомило, що інші одиниці корабельного угруповання намагалися допомогти «Москві», але шторм і потужний вибух боєзапасу перевернули крейсер, і він почав тонути в Чорному морі. У росії ввечері того ж дня офіційно підтвердили, що крейсер Чорноморського флоту рф «Москва» затонув під час буксирування в порт, повідомивши про евакуацію екіпажу на інші кораблі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-