У «магістральній» справі про вторгнення рф уже 580 підозрюваних

У «магістральній» справі про вторгнення рф уже 580 підозрюваних

Інфографіка
Укрінформ
У «магістральному» кримінальному провадженні стосовно вторгнення росії в Україну вже є 580 підозрюваних осіб. 

Про це Офіс генерального прокурора повідомляє у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Магістральна справа щодо агресії рф: 580 підозрюваних – представники військово-політичного керівництва рф. Це міністри, депутати, військове командування, посадовці, керівники правоохоронних відомств, розпалювачі війни та пропагандисти кремля», - йдеться у повідомленні.

Загалом правоохоронці вже зареєстрували 6999 злочинів агресії та воєнних злочинів рф, з них 6800 – щодо порушення законів і звичаїв війни, 43 – планування, підготовки або розв’язання та ведення агресивної війни, дев'ять - пропаганди війни, 147 – інші злочини.

Читайте також: Воєнні злочини росії: прокуратура створила сайт для збору свідчень і доказів

Окрім того, зареєстровано уже 3190 злочинів проти нацбезпеки, з них: 2090 – щодо посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, 553 – державної зради, 58 – диверсії, 489 – інші.

Як повідомляв Укрінформ, Міжнародний кримінальний суд за зверненням 42 країн оголосив про початок розслідування воєнних злочинів, пов'язаних із вторгненням рф в Україну. Прокурор МКС Карім Хан заявив, що є підстави вважати, що на території України були скоєні злочини, які підлягають юрисдикції цього суду.

Читайте також: Докази воєнних злочинів росії у Маріуполі збирають та фіксують – Веніславський

24 лютого російський президент володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли українських міст та сіл із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-