російська пропаганда «відхрещується» від мобільних крематоріїв в Україні

російська пропаганда «відхрещується» від мобільних крематоріїв в Україні

Укрінформ
Центр протидії дезінформації підтверджує, що після інтерв'ю Президента Володимира Зеленського журналістам BBC російська пропаганда почала «відхрещуватися» від використання загарбниками на території України мобільних крематоріїв.

Як передає Укрінформ, про це Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки і оборони повідомляє у Телеграмі.

За даними ЦПД, мобільні крематорії були зафіксовані в України від початку березня. Спочатку допускалося, що призначені вони для спалення тіл загиблих російських військових з метою приховання реальної кількості жертв. Однак після викриття звірств у Бучі, Ірпені та інших українських містах стало зрозуміло, що кремація тіл була не лише для «своїх».

13 квітня керівництво Головного управління розвідки Міністерства оборони України повідомило, що в Маріуполі зафіксовані щонайменше 13 мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих жителів.

Також розвідка зафіксувала факти використання мобільних крематоріїв на території Чернігівської області та в Новоайдарі на Луганщині.

ЦПД закликає людей, які стали свідками протиправних дій загарбників, інформувати про них для майбутніх судів у Гаазі до офіційного чат-боту Служби безпеки України - @russian_war_tribunal_bot.

Читайте також: росія може готувати висадку десанту в Маріуполі - Міноборони перевіряє інформацію

Як повідомляв Укрінформ, Зеленський в інтерв’ю ВВС заявив, що в Маріуполі десятки тисяч людей були вбиті і багато зникли безвісти, невідомою залишається доля тих, кого силоміць вивезли в росію.

t.me/CenterCounteringDisinformation

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-