Повідомити ЗСУ про геолокацію ворога можна навіть без фото

Повідомити ЗСУ про геолокацію ворога можна навіть без фото

Укрінформ
Аби допомогти спинити ворога, достатньо всього лише зробити кілька фото або відео техніки та надіслати їх у єВорог, а якщо такої можливості немає, то можна надіслати детальний опис побаченого.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Держспецзв’язку у Телеграмі.

«Якщо ви побачили ворогів або їхню техніку, переконайтеся, що ви в безпеці, і негайно надсилайте інформацію у єВорог. Повідомити ЗСУ про окупанта через єВорог можна без фото чи відео, проте потрібен детальний опис того, що ви побачили»,- йдеться в повідомленні.

Якщо все ж вдалося зняти фото чи відео, то найкраще надсилати 3–4 зображення або відео до 1 хвилини. Проте якщо було вже знято довге відео, то краще його обрізати і надіслати фрагмент. Так аналіз заявки буде швидким, рекомендують у Держспецзв’язку.

Після того, як кадри були надіслані у єВорог, слід видалити кадри окупантів із телефона. Також потрібно переконатись, що ви в безпеці, перш ніж дістати телефон та почати знімати.

Читайте також: росії поки не вдається розпочати новий наступ в Україні – Маляр

Надсилати інформацію в чатбот треба якнайшвидше, адже актуальна інформація — найкорисніша. Вказуйте напрямок руху ворога чи техніки. Це дозволить нашій армії спрогнозувати час, коли окупант буде на певній точці, та знищити його.

Читайте також: Ворог продовжує перекидати війська в Україну та може готувати десант з моря

Як повідомляв Укрінформ, у березні Міністерство цифрової трансформації запустило новий чатбот у Телеграмі, завдяки якому можна повідомляти про пересування російської армії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-