Джонсон високо оцінив мужність українських військових

Джонсон високо оцінив мужність українських військових

Укрінформ
Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон переконаний, що Україна досягне успіху в протистоянні з росією, а лідер рф володимир путін зазнає невдачі.

Про це Джонсон сказав під час телефонної розмови з Президентом України Володимиром Зеленським, передає Укрінформ із посиланням на сайт британського уряду.

«Прем'єр-міністр сказав, що міжнародна підтримка України лише посилилася, і що він, як і раніше, переконаний, що Україна досягне успіху, а путін зазнає невдачі», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Зеленський обговорив із Джонсоном домовленості, досягнуті під час його візиту до Києва

Джонсон високо оцінив мужність українських військових, які продовжують героїчно захищати свободу своєї країни.

Лідери обговорили необхідність довгострокового безпекового рішення для України, і прем'єр-міністр сказав, що продовжить тісне співробітництво з союзниками та партнерами для забезпечення того, щоб Україна могла захистити свій суверенітет у найближчі тижні та місяці.

Читайте також: росія заборонила в'їзд Борису Джонсону та британським міністрам

Джонсон також поінформував Зеленського про нові санкції Британії, які набули чинності минулого тижня, і заявив, що Лондон найближчим часом продовжить надавати Україні засоби для оборони, включаючи бронетехніку.

Як повідомляв Укрінформ, у суботу Президент України Володимир Зеленський обговорив із Прем’єр-міністром Великої Британії Борисом Джонсоном домовленості, насамперед щодо оборонної та макрофінансової підтримки.

Читайте також: США готують візит високопоставленого представника уряду до України

Джонсон 9 квітня відвідав Київ. Він представив новий пакет фінансової та військової допомоги, що включає, зокрема, 120 броньованих машин та нових протикорабельних ракетних систем. Також Британія надала 394 млн фунтів стерлінгів, аби забезпечити безперервне функціонування життєво важливих гуманітарних послуг для українців.

24 лютого президент росії путін оголосив початок повномасштабного вторгнення в Україну. російські війська знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Фото: РА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-