США готують візит високопоставленого представника уряду до України

США готують візит високопоставленого представника уряду до України

Укрінформ
Білий дім наразі працює над можливістю поїздки високопоставленого представника уряду Сполучених Штатів до України.

Це підтвердив у четвер особисто президент США Джо Байден перед посадкою на «борт номер один» на авіабазі Ендрюс поблизу Вашингтона, передає Укрінформ із посиланням на відеозапис C-SPAN.

Коли журналісти спитали президента, чи відправить він високопоставленого представника своєї адміністрації в Україну, глава Білого дому зауважив: «Ми приймаємо це рішення зараз».

Після цього Байден повернувся до журналістки, яка ставила запитання, й жартома сказав: «Чи ви готові поїхати?». Коли його запитали, чи він сам готовий, Байден відповів у тому ж тоні: «Ага». Однак пізніше президент офіційно не підтвердив планів вирушити в Україну.

Читайте також: В Україну може приїхати держсекретар або міністр оборони США - CNN

Пізніше перша заступниця речника Білого дому Карін Жан-П’єр зауважила в розмові з журналістами, що адміністрація Бадйена «щодня перебуває в контакті з українською владою». Однак вона не назвала імені представника уряду США, який може відвідати Україну найближчим часом.

Як повідомляв Укрінформ, минулого тижня Київ з візитом відвідав прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Цієї середи до столиці України прибули президенти Латвії, Литви, Естонії й Польщі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-