В ООН кажуть, що мешканцям оточених росіянами українських міст загрожує голодна смерть

В ООН кажуть, що мешканцям оточених росіянами українських міст загрожує голодна смерть

Укрінформ
Всесвітня продовольча програма ООН  (ВПП) закликала забезпечити їй доступ до мешканців оточених росіянами українських міст, оскільки їм може загрожувати голодна смерть.

Про це йдеться в заяві ВПП, передає Укрінформ.

За даними ВПП, з початку війни вже 1,4 мільйона українців отримали її продовольчу допомогу. До кінця квітня вона прагне охопити 2,3 мільйона людей, але для цього потрібно дістатися зокрема Маріуполя, де зараз можуть перебувати 100 тисяч нужденних.

Ускладнює продовольчу проблему і те, що через війну понад 7 мільйонів українців стали внутрішніми переселенцями - адже це спричинило порушення логістики. За оцінками ВПП, близько 60% із них занепокоєні тим, що не зможуть забезпечити себе їжею.

Читайте також: Денісова закликала Червоний Хрест організувати гумкоридор із Ізюма

«Закликаємо всіх надати нам доступ до людей в обложених містах. Одна річ - коли люди потерпають від руйнувань, інша - коли їх морять голодом до смерті», - заявив виконавчий директор ВПП Девід Бізлі.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Читайте також: росія готує маніпуляції на тему «голоду» в Україні та світі - ЦПД

Маріупольський міський голова заявив, що з початку повномасштабного російського вторгнення у місті загинули до 20 тисяч мирних жителів. За даними Головного управління розвідки МОУ, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Усіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тисяч мирних жителів. Загарбники відбирають у них українські паспорти і насильно вивозять до росії та ордло.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-