В Україні деокуповані вже 918 населених пунктів

В Україні деокуповані вже 918 населених пунктів

Укрінформ
В Україні від російських загарбників визволені 918 населених пунктів, у 338 з них розпочали роботу гуманітарні штаби.

Про це у відеозверненні  сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Триває відновлення нормального життя у тих наших областях і районах, звідки вигнали окупантів. Обсяг робіт – дійсно колосальний. Деокуповано вже 918 населених пунктів різного масштабу, але однаково значущих для нас, для Україн... На території 338 звільнених населених пунктів розпочато роботу гуманітарних штабів. Поновлюємо надання регулярної та екстреної медичної допомоги, роботу освітніх структур – там, де це справді можливо", - сказав Зеленський.

Президент додав, що російські війська зруйнували або пошкодили загалом 1018 освітніх закладів по всій Україні.

Читайте також: Економіка працює попри війну: Зеленський провів нараду з міністрами

Наразі проводиться розмінування, відновлення постачання електрики, води та газу. Також відновлюється робота поліції, пошти, структур державної та місцевої влади.

Триває відновлення доріг та залізничного сполучення.

"Зокрема відзавтра відновиться залізничне сполучення з Черніговом та Ніжином. Вже курсують потяги між містами Сумської області. Команди Укравтодору та Укрзалізниці працюють достатньо ефективно, і я вдячний їм за цю швидкість. За те, що повертають людям відчуття нормальності життя, яке окупанти намагалися знищити назавжди", - сказав Президент України.

Читайте також: Президент: Посівна розпочалася в усіх регіонах, включно з Луганською та Донецькою областями

24 лютого росія розпочала новий етап восьмирічної війни проти України – повномасштабний наступ. Ворог здійснює масовані обстріли та бомбардування мирних українських міст і сіл. ЗСУ, Сили територіальної оборони та весь український народ ефективно чинять спротив російським військам і завдають їм великих втрат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-