Загарбники у Маріуполі почали ексгумацію похованих у дворах тіл - замітають сліди злочинів

Загарбники у Маріуполі почали ексгумацію похованих у дворах тіл - замітають сліди злочинів

Укрінформ
Російські загарбники у Маріуполі розпочали процес ексгумації тіл, які до того були поховані у дворах житлових будинків. Вони намагаються замести сліди своїх воєнних злочинів.

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомляє Маріупольська міська рада.

«Новий рівень "зачисток" від окупантів. Як повідомили маріупольці, які ще знаходяться у місті, російські війська розпочали процес ексгумації тіл, які до того були поховані у дворах житлових будинків», – йдеться у повідомленні.

Більше того, як зазначається, окупанти забороняють поховання вбитих ними ж людей. У кожному дворі поставили свого наглядача, який не дає можливості маріупольцям придати землі своїх померлих рідних або знайомих. Навіщо проводиться ексгумація та куди потім будуть направлені тіла – невідомо.

«Враховуючи, що українська розвідка зафіксувала у Маріуполі 13 мобільних крематоріїв, можливо припустити, що російські окупаційні війська намагаються всіма способами замести сліди своїх воєнних злочинів у нашому місті. Але в них нічого не вийде, весь світ вже фіксує численні злочини російської армії у Маріуполі. Кожен злочинець понесе покарання!» – наголосили в міській раді.

Як повідомлялося, агресія росії спричинила у Маріуполі одну з найбільших гуманітарних катастроф. Загарбники бомблять беззбройних мешканців, блокують гуманітарну допомогу.

Маріупольський міський голова заявляв, що з початку російського вторгнення у місті загинуло до 20 тис. мирних жителів, оскільки російські загарбники постійно атакують місто, а тіла маріупольців залишають «килимом на вулицях».

За даними Головного управління розвідки Міноборони України, зокрема, у Маріуполі зафіксовано перебування 13 російських мобільних крематоріїв для здійснення зачистки вулиць від тіл загиблих цивільних мешканців. Всіх потенційних свідків звірств загарбники намагаються ідентифікувати через фільтраційні табори та знищити.

У заблокованому Маріуполі залишаються ще близько 120 тис. мирних жителів.

Також загарбники відбирають у маріупольців українські паспорти і силоміць вивозять до росії та ОРДЛО.

Маріуполь продовжують боронити бійці полку «Азов».

Фото: Stringer, Anadolu Agency

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-