Директор ЦРУ: Через невдачі у війні путін може й далі погрожувати ядерною зброєю

Директор ЦРУ: Через невдачі у війні путін може й далі погрожувати ядерною зброєю

Укрінформ
Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс вважає, що через «потенційний відчай» путін, намагаючись здобути видимість перемоги в Україні, може погрожувати використанням тактичної ядерної зброї.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The New York Times.

«З огляду на потенційний відчай президента путіна та російського керівництва, враховуючи невдачі, з якими вони зіткнулися у військовому відношенні, ніхто з нас не може легковажити загрозами, пов'язаними з можливим застосуванням тактичної ядерної зброї або ядерної зброї малої потужності, - сказав Бернс. - Ми й не легковажимо».

Читайте також: США відстежують всі рухи ядерних сил росії - директор ЦРУ

Такою можливістю Сполучені Штати й далі «дуже стурбовані», зазначив він. Водночас Бернс підкреслив, що досі він не бачив «практичних доказів» розгортання ядерних сил або переміщення зброї, які б свідчили про такий розвиток подій.

Цю позицію директор ЦРУ висловив, відповідаючи на запитання екссенатора Сема Нанна, після виступу в Технологічному інституті Джорджії в Атланті.

Читайте також: У путіна запевняють: рф не застосує ядерну зброю за будь-якого сценарію в Україні

Як повідомлялося, наприкінці лютого путін наказав перевести «сили стримування» в особливий режим несення бойового чергування, мотивуючи це «агресивними висловлюваннями» лідерів країн НАТО на адресу РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-