У путіна запевняють: рф не застосує ядерну зброю за будь-якого сценарію в Україні

У путіна запевняють: рф не застосує ядерну зброю за будь-якого сценарію в Україні

Укрінформ
Прессекретар путіна заявив, що на тлі повномасштабного вторгнення в Україну рф застосує ядерну зброю лише тоді, коли виникне загроза існуванню країни-агресора.

Про це дмітрій пєсков сказав в інтерв'ю телекомпанії PBS, передає Укрінформ з посиланням на Медузу.

«В нас є концепція безпеки, в якій дуже чітко сказано, що тільки тоді, коли існує загроза існуванню держави в нашій країні, ми можемо застосувати і фактично застосовуватимемо ядерну зброю для усунення загрози або існування нашої країни», — сказав він.

пєсков запевнив, що росія за будь-якого сценарію в Україні не збирається застосовувати там ядерну зброю. "Ніхто не розглядає питання про застосування ядерної зброї, і навіть саму ідею про її застосування", - сказав чиновник.

На запитання про можливе вторгнення росії до країн НАТО представник кремля відповів, що у плани москви таке вторгнення не входить. При цьому він уточнив: «Якщо це не акт, який здійснюється на основі взаємності. Якщо вони не змусять нас зробити таким чином, ми не можемо думати про це. І не хочемо думати про це".

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Європейський Союз, США, інші країни застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-