загарбники зруйнували у Макарові понад 200 будинків

загарбники зруйнували у Макарові понад 200 будинків

Укрінформ
На території Макарова Київської області більш як 200 будинків зруйновані взагалі та понад 600 будинків, які зазнали руйнувань.

Про це поінформував начальник відділення поліції №3 Бучанського райуправління поліції Київщини Олександр Омельяненко, інформує пресслужба Національної поліції України (НПУ), передає Укрінформ.

За його словами, після звільнення населених пунктів від загарбників поліцейські разом із рятувальниками щоденно займаються виявленням загиблих від рук росіян людей і фіксацією руйнувань.

Читайте також: Загарбники зруйнували майже 80% села Горенка на Київщині

«За попередніми підрахунками, на території Макарова зафіксовано понад 200 будинків, які зруйновані взагалі, і понад 600 будинків, які зазнали руйнувань. Але збір інформації продовжується, тож це не остаточний підрахунок», - уточнив він.

За інформацією поліцейського, жертв серед цивільного населення на території Макарівської об’єднаної громади найбільше у населених пунктах Макарів та Андріївка.

«Робота з виявлення загиблих продовжується: під завалами, під будинками, а також на недосліджених територіях, польових зонах і в лісах», - заявив Омельяненко.

При цьому керівник місцевої поліції повідомив, що уже встановлені факти розстріляних і закатованих російськими загарбниками людей.

«Окупанти вбивали людей, розстрілювали мирні колони, які рухалися погодженими евакуаційними коридорами. У результаті гинули і дорослі, і діти. Лише на території Макарова задокументовано 23 загиблих серед цивільного населення», - сказав він.

А за словами заступника начальника управління - начальника слідчого відділу Бучанського райуправління поліції Київщини Анатолія Котяша, було зареєстровано більш як дві тисячі кримінальних проваджень, вчинених російськими загарбниками.

Читайте також: Загарбники на Сумщині пошкодили низку культурних пам'яток - Ткаченко

«На даний момент тут працюють більш як 50 слідчо-оперативних груп, які займаються документуванням злочинів. Вказані слідчо-оперативні групи у першу чергу документують вбивства, які вчинені російськими окупантами, а також пошкодження майна і мародерства», - уточнив правоохоронець.

Зокрема, одна зі слідчо-оперативних груп працювала у селі Вабля на території Макарівського району Київщини. Там, на приватному обійсті, була проведена ексгумація двох тіл - жінки та її сина, які загинули внаслідок ворожого обстрілу вулиці.

«У момент обстрілу жінка із сином перебували на подвір’ї, а її чоловік – за будинком, він залишився живим. Після цієї події чоловік вступив до лав Збройних сил України», - зазначив Котяш.

Читайте також: Маріупольський університет, корпуси якого зруйновані, переїздить у Дніпро

Уточнюється, що наразі всі служби цілодобово працюють, щоб відновити життя у зруйнованих населених пунктах, а поліцейські – над тим, щоб кожен злочин проти кожного українця і України був покараний.

Як повідомлялося, з 24 лютого триває російське вторгнення до України. рф обстрілює та руйнує ключові об'єкти інфраструктури, житлові квартали українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-