Загарбники на Сумщині пошкодили низку культурних пам'яток - Ткаченко

Загарбники на Сумщині пошкодили низку культурних пам'яток - Ткаченко

Укрінформ
Військові рф пошкодили низку культурних пам'яток у Сумській області.

Про це в Телеграмі повідомив міністр культури та інфорамаційної політики Олександр Ткаченко, передає Укрінформ.

«Відступаючи з Тростянця, російські війська спалили пам’ятку архітектури національного значення – будинок управителя маєтками Кеніга. Зараз об’єкт потребує детальної експертизи на предмет можливості відновлення. Пам’яткам архітектури національного значення «Круглий двір» та головному будинку садиби Кеніга, біля яких велись прямі бої, на диво, завдали лише пошкоджень. Все це обов’язково відновимо», - зазначив очільник МКІП.

За його словами, пошкоджень зазнав і Охтирський краєзнавчий музей. Почесний консул Азербайджанської Республіки Афган Салманов висловив готовність азербайджанської сторони допомогти державі у відновленні об’єкту.

За словами Ткаченка, найбільще на Сумщині постраждали Тростянець і Охтирка - 20% руйнування житлових приміщень.

Як повідомлялося, раніше Ткаченко поінформував, що МКІП зафіксувало 189 епізодів воєнних злочинів російських військ проти культурної спадщини України.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-