Міноборони не підтверджує і не спростовує інформацію щодо затоплення «Москви»

Міноборони не підтверджує і не спростовує інформацію щодо затоплення «Москви»

Укрінформ
У Міністерстві оборони заявили, що станом на зараз не мають задачі ні підтверджувати, ні спростовувати інформацію про те, що крейсер російського чорноморського флоту "Москва" затонув під час буксирування до порту.

Про це сказала заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону “Єдині новини”, повідомляє Укрінформ.

“Станом на зараз ми не підтверджуємо і не спростовуємо цю інформацію. І ви повинні розуміти, що під час війни наша інформація це теж наша зброя. І теж це інформаційні операції постійно воюючих сторін. Це така технологія війни. Станом на зараз у нас нема задачі ні підтверджувати, ні спростовувати це”, - сказала Маляр, відповідаючи на прохання журналіста підтвердити чи спростувати інформацію про те, що крейсер російського чорноморського флоту "Москва" затонув під час буксирування до порту.

Читайте також: «Москва» потонула: міноборони рф підтвердило втрату флагмана чорноморського флоту

Також вона зауважила, що “насправді в Чорноморській та Азовській операційних зонах корабельні угрупування російської федерації продовжують ізолювати фактично цей район, район ведення бойових дій і фактично блокують там можливість розвідки”.

“Тобто їхня присутність там є, і вони виконують там свої бойові завдання”, - сказала Маляр.

Читайте також: Підбита «Москва» має поворотне значення у війні проти росії – американський експерт

Як повідомлялося, Оперативне командування «Південь» 14 квітня повідомило, що крейсер російського чорноморського флоту «Москва» внаслідок удару українською протикорабельною ракетною системою «Нептун» отримав істотні пошкодження. Інші одиниці корабельного угруповання намагалися надати допомогу, але шторм і потужний вибух боєзапасу перекинули крейсер, і він почав тонути в Чорному морі.

Читайте також: Данілов - про підбитий крейсер «москва»: Ракетну програму України не зупиняли ні на день

У росії цього ж дня офіційно підтвердили, що крейсер російського чорноморського флоту "Москва" потонув під час буксирування до порту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-