У росії вже підготували на «усиновлення» 280 викрадених українських дітей

У росії вже підготували на «усиновлення» 280 викрадених українських дітей

Укрінформ
російська влада вже підготувала 280 справ для незаконного усиновлення українських дітей, які були вивезені з окупованих частин Донецької і Луганської областей до повномасштабного вторгнення рф в Україну 24 лютого.

Про це повідомила під час пресконференції у четвер, 14 квітня, уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

“До 24 лютого було вивезено понад 1100 дітей з будинків-інтернатів, які знаходяться на окупованих територіях Донецької і Луганської областей. З них уже підготовлено 280 кейсів, готових до усиновлення російськими громадянами”, - сказала вона.

Денісова поінформувала, що державна дума рф наступного тижня розглядатиме законопроєкт про спрощення процедури усиновлення російськими громадянами українських дітей. Таке доручення уповноваженому з прав дітей рф надав особисто президент рф володимир путін, зазначила омбудсмен.

Читайте також: До росії примусово вивезли понад 150 тисяч українських дітей

Денісова наголосила, що такі дії, згідно з міжнародним законодавством, підпадають під поняття геноциду.

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки.

Читайте також: Дії рф у Маріуполі підпадають під визначення «геноцид» - Денісова

У МЗС України заявляли, що російські загарбники також вдаються до незаконного та насильницького переміщення дітей, у тому числі дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, а також дітей, батьки яких загинули внаслідок військової агресії Росії, через державний кордон нашої держави на територію росії.

Денісова зазначала, що “за даними російських змі, вже вивезено до рф понад 150 тисяч українських дітей”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-