МЗС запустило російськомовну версію платформи про війну в Україні

МЗС запустило російськомовну версію платформи про війну в Україні

Укрінформ
Міністерство закордонних справ запустило російськомовну версію платформи про війну в Україні war.ukraine.ua. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба МЗС.

«Сайт про війну в Україні war.ukraine.ua тепер доступний і для російськомовної аудиторії по всьому світу. Мета російської версії сайту — забезпечити доступ усім людям, які спілкуються російською, до перевіреної, не спотвореної російською пропагандою інформації про війну, її ціну для Росії та наслідки для всього світу», - зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Зауважується, що сайт містить лише перевірену інформацію з офіційних джерел, а блок новин оперативно оновлюється.

Читайте також: Воєнні злочини рф в Україні: звіт експертів ОБСЄ можуть використати у трибуналі

Крім того, на сайті представлені матеріали, які доступно роз’ясняють принцип роботи та руйнівні наслідки санкцій проти росії — як для її політичного керівництва, так і для звичайних громадян. Також користувачі зможуть знайти й аналітику санкцій проти білорусі.

Окремий розділ сайту присвячений обличчям українського опору - звичайним українцям та українкам, які з початком війни долучились до боротьби проти російських загарбників. На сайті доступні сотні історій справжніх героїв громадянського опору, які, незалежно від своєї основної професії, відстоюють свободу, цінності та безпеку всього європейського континенту.

У МЗС нагадали, що сайт створений на платформі ukraine.ua, що раніше представляла світу сучасну Україну. З початком повномасштабного вторгнення росії в Україну ціль платформи змінилася. Зараз вона забезпечує світу вільний доступ до правдивої інформації про війну в Україні.

Читайте також: Зеленський закликав світ терміново надати важке озброєння та літаки

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 2 березня поінформував, що Міністерство закордонних справ України створило спеціальний сайт для іноземців про російську агресію в Україні.

Також Міністерство закордонних справ разом із партнерами створило онлайн-архів (The online archive of Russian war crimes) воєнних злочинів, скоєних російською армією в Україні від початку повномасштабного вторгнення 24 лютого, який є невід’ємною частиною war.ukraine.ua.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-