У Нідерландах заморозили російських активів на суму до €600 мільйонів

У Нідерландах заморозили російських активів на суму до €600 мільйонів

Укрінформ
У Нідерландах заморозили близько 600 млн євро російських активів і продовжують перевірку активів або майна компаній і осіб з росії.

Про це повідомив координатор з реалізації санкцій проти рф, колишній міністр закордонних справ Стеф Блок, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу уряду країни.

“У Нідерландах заморозили російські активи на суму від 500 до 600 мільйонів. Це не означає, що ми перебуваємо в нижній частині європейської "турнірної таблиці". Зовсім ні”, - сказав Блок.

За його словами, у Нідерландах дуже ретельно перевіряють компанії і приватних осіб, яких могли пропустити під час першого етапу "заморожування".

Читайте також: Франція заморозила понад $25 мільярдів російських активів

“Наразі у нас немає конкретних ознак того, що це відбувається у великих масштабах. Проте служби реалізації знову з'ясовують, чи є компанії або особи, чиї активи ми можемо заморозити”, - підкреслив він.

Водночас Блок зауважив, що шокуючі кадри з України додатково мотивують його. “Як і багато нідерландців, я також дивлюся телевізор і бачу жахливі кадри з України. І з тобою щось відбувається”, - підкреслив він, висловивши переконання, що такі самі відчуття трагічні події в Україні викликають і у більшості його співвітчизників.

Читайте також: Малюська розповів про перспективи передачі Україні конфіскованих у рф сотень мільярдів

Стеф Блок уже тиждень здійснює координацію з питань виконання санкцій Нідерландів проти росії.

Як повідомляв Укрінформ, раніше міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра заявив, що в країні заморожено російських активів на 516 мільйонів євро і заблоковано транзакції на суму 155 мільйонів євро.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-