росія нарощує військову авіацію на аеродромі у Липецькій області - ЗМІ

росія нарощує військову авіацію на аеродромі у Липецькій області - ЗМІ

Фото
Укрінформ
Супутникові знімки свідчать, що росія нарощує сили військової авіації на аеродромі “Липецьк-2” у Липецькій області.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Радіо Свобода.

“росія нарощує сили військової авіації на аеродромі “Липецьк-2” у Липецькій області. Кількість винищувачів та бомбардувальників на аеродромі збільшилась вдвічі у порівнянні з кінцем березня – про це свідчать супутникові знімки, які є у розпорядженні “Схем” (Радіо Свобода)”, - пише видання.

Читайте також: В Україні від ворожих атак знищені понад 900 освітніх об'єктів та майже 300 лікарень

Зараз там перебувають понад 30 військових літаків. Аеродром “Липецьк-2”, підпорядкований Міноборони російської федерації, активно використовується для військових цілей російської армії.

У Повітряних силах Збройних сил України журналістам повідомили, що з цього аеродрому армія рф атакує українські міста у східному напрямку.

Відповідно до супутникового знімка за 11 квітня, російські військові літаки розташовані одразу на двох паркувальних майданчиках. За словами військових експертів, на знімках видно 6 важких багатоцільових високоманеврових винищувачів Су-27, 14 винищувачів-бомбардувальників Су-30 або Су-34, 10 бомбардувальників Су-24 та ще 4 неідентифіковані борти.

Звідки саме були переміщені військові літаки до “Липецьк-2” – достеменно невідомо, але ймовірним попереднім місцем розташування цих винищувачів та бомбардувальників могли бути аеродроми білорусі, припускають військові експерти.

Активні дії військових рф також впливають на пересування у регіоні цивільних бортів. Наразі Липецька область росії входить у перелік тих, де цивільні аеропорти припинили роботу, про що повідомляється на офіційному сайті Липецького аеропорту. Це переважно області, що межують або розташовані неподалік кордонів з Україною. Такі обмеження продовжені щонайменше до 19 квітня.

Читайте також: Від розвитку подій на Донеччині та Луганщині залежатимуть переговори – Гайдай

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

російська армія влаштувала масовий терор на тимчасово захопених територіях.

Фото: BlueSky Inc. / RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-