В Україні від ворожих атак знищені понад 900 освітніх об'єктів та майже 300 лікарень

В Україні від ворожих атак знищені понад 900 освітніх об'єктів та майже 300 лікарень

Укрінформ
Унаслідок російських атак під час повномасштабної війни в Україні знищено 938 освітніх об'єктів та майже 300 лікарень.

Про це Президент України Володимир Зеленський повідомив під час виступу перед парламентом Південної Кореї, передає кореспондент Укрінформу.

За його словами, росія ракетними та авіаційними ударами по Україні знищила вже сотні інфраструктурних об’єктів, які забезпечували нормальне економічне та соціальне життя українців.

«Російські ракети та авіація руйнують нафтобази, руйнують склади з продуктами, аеропорти, вокзали, виробничі підприємства, університети. Одних тільки освітніх об’єктів на сьогодні знищено вже 938. Лікарень знищено майже 300», - зазначив Президент.

Зеленський наголосив, що такі дії є свідомою тактикою російських військ. Він переконаний, що вороги цілеспрямовано руйнують житлові квартали та цілі українські міста з артилерії, мінометів, танків. «Не одне місто, не два-три вже. Це десятки міст, які російські військові намагалися просто стерти з лиця земля», - додав Президент України.

Читайте також: росія готує нові удари по Україні, стягує армію та колосальну кількість техніки - Зеленський

Як повідомляв Укрінформ, 24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок масштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють та руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-