путін каже, що звірства рф у Бучі - фейк, а лукашенко - що «британська спецоперація»

путін каже, що звірства рф у Бучі - фейк, а лукашенко - що «британська спецоперація»

Укрінформ
російський президент володимир путін заявив, що олександр лукашенко, самопроголошений президент білорусі, передав йому деякі "документи, що стосуються провокації в Бучі".

Як передає Укрінформ, про це йдеться у ТГ-каналі російського держінформагентства ТАСС.

Раніше повідомлялося, що Лукашенко, обговорюючи з путіними події в Бучі, назвав це "британською спецоперацією".

Лукашенко також повторив тезу путіна про те, що війна в Україні була неминучою: «Якби тільки з військовою операцією Росія хоч трохи запізнилася, то по території росії готувалися завдати, як вони вважали, нищівного удару, і по сусідніх областях».

Читайте також: Режим лукашенка відповідальний за вторгнення рф в Україну – Штати в ОБСЄ

На початку вересня 2020 року, під час білоруської революції, лукашенко передав прем'єр-міністру росії михайлу мішустіну аудіозапис нібито перехопленої розмови Берліна та Варшави. На ній співрозмовники розмовляють англійською, називаючи один одного Нік та Майк. У короткій "самовикривальній" розмові вони розповідають про втручання їх західних спецслужб у справи росії та білорусі, зокрема в отруєння Навального та в організацію білоруських протестів. Сумнівність наданого запису була настільки очевидною, що навіть російська пропаганда його практично не використала.

Раніше сам путін назвав новини про звірства рашистів у Бучі "фейком".

Читайте також: «Рейкові партизани»: на білоруській залізниці нарахували вже понад 80 диверсій

Як повідомляв Укрінформ, у Київській області загарбники вбили понад 400 мешканців Бучанської громади.

Після звільнення (2 квітня) Ірпеня, Бучі, Гостомеля та всієї Київської області від російських загарбників було зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 людей, на вулицях лежали десятки тіл, деякі з них - зі зв'язаними руками.

Читайте також: Зараз не можна стверджувати, що білорусь не вступить у війну з Україною - Зеленський

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв'язку з масовими вбивствами і тортурами проти цивільних, скоєними російськими військами на Київщині, зокрема в Бучі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-