Зараз не можна стверджувати, що білорусь не вступить у війну з Україною - Зеленський

Зараз не можна стверджувати, що білорусь не вступить у війну з Україною - Зеленський

Укрінформ
Наразі не можна однозначно стверджувати, що білорусь не вступить у війну з Україною, але самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко повинен зважати на свій народ, адже білоруси проти цієї війни.

Про це Президент України Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю українським журналістам, яке транслювалось в телемарафоні, передає Укрінформ.

"Ми можемо дивитись на того самого лукашенка. На жаль, така ситуація, яка нині є між нашими державами, коли ракети летіли з білоруської сторони. І він прекрасно це знає. Але ми бачимо, що він якісь кроки робив, щоб не вступити повністю у війну. Не факт, що не вступить, ми цього не знаємо до кінця, бо війна не закінчилась. Але тим не менш йому треба дивитись на реально на ситуацію. А народ білорусі проти, проти війни з Україною", - зазначив Зеленський.

До прикладу Президент навів результати опитувань, які свідчать, що ставлення білорусів до України значно краще, ніж ставлення росіян. "Це є правда, хоча всі ми сусіди", - сказав він.

Читайте також: Зеленський пояснив, чому досі хоче зустрітися з путіним

Як повідомлялося, президент рф путін 24 лютого оголосив війну Україні й розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Частина російської армії вторглася в Україну з білорусі. Ракетні удари також наносяться по українських містах з території білорусі. З території рб відбуваються і вильоти російської авіації для бомбардувань української території.

Читайте також: Президент обіцяє оцінити поведінку українських олігархів після Перемоги

Євросоюз розглядає режим Лукашенка у білорусі як співагресора у війні, яку росія веде проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-