Зеленський пояснив, чому досі хоче зустрітися з путіним

Зеленський пояснив, чому досі хоче зустрітися з путіним

Укрінформ
Президент України Володимир Зеленський прагне зустрітися з главою російської федерації володимиром путіним, щоб знайти вихід із ситуації і не втратити при цьому свою територію.

Про це він заявив в інтерв’ю українським ЗМІ, яке транслювалось в телемарафоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Зеленський зазначив, що зараз найлегшою позицією є відмовитися від двосторонньої зустрічі. За його словами, така позиція зрозуміла і обґрунтовується звірствами, вчиненими російськими військами на території України.

Читайте також: Зеленський: Росіяни битимуться за Донбас, а Маріуполь для них є медалькою на груди

«Ми вважаємо, що це геноцид. Вважаємо, що вони повинні понести всі покарання за це. І при всій цій позиції знайти можливості для того, щоб зустрічатися. І при цій зустрічі знайти вихід з цієї ситуації. І при цьому виходові не втратити свою територію. Я вважаю, що треба ставити собі таку планку щодо цих перемовин, а там буде, як буде», - наголосив Глава Української держави.

Водночас він підкреслив, що не виключає варіант, що ця зустріч не відбудеться.

Як повідомляв Укрінформ, 2 квітня Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох - зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами в потилицю.

24 лютого президент російської федерації володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-