Євросоюз нагадав росії про неприпустимість використання хімічної зброї

Євросоюз нагадав росії про неприпустимість використання хімічної зброї

Укрінформ
Європейський Союз уважно стежить за перебігом розслідування повідомлень про ймовірне застосування російськими військами хімічних речовин проти захисників Маріуполя.

Про це заявила речниця Європейської комісії Набіла Массралі на брифінгу у Брюсселі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми бачили повідомлення в пресі щодо ймовірного використання хімічних речовин російськими збройними силами в Маріуполі та про те, що українські військовослужбовці мали симптоми хімічного отруєння. Ми уважно слідкуємо за цією ситуацією», - наголосила речниця.

Вона нагадала, що використання хімічної зброї, включаючи використання токсичних речовин як зброї, є порушенням Конвенції про заборону хімічної зброї, учасницею якої є росія. Це також є воєнним злочином і грубим порушенням міжнародного гуманітарного права, що посилює страждання цивільного населення.

Читайте також: Хімічна атака у Маріуполі: в «Азові» розповіли про стан постраждалих

«Це абсолютно неприйнятно та створює загрозу безпеки для всіх нас. Винні у застосуванні хімічних речовин як зброї нестимуть за це відповідальність», - заявила Массралі.

Вона зауважила, що це вже не перший випадок, коли світ отримує тривожні сигнали щодо незаконного використання хімічної зброї російськими силами безпеки.

Як повідомлялося, ввечері 11 квітня бійці полку «Азов» заявили, що в Маріуполі російські загарбники застосували отруйну речовину невідомого походження, яку було скинуто з БПЛА. У постраждалих спостерігається дихальна недостатність, вестибуло-атактичний синдром.

У Міністерстві оборони України повідомили, що інформація про можливе застосування хімічної зброї російськими загарбниками у Маріуполі перевіряється. Є припущення, що російські війська застосували фосфорні бомби.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-