Буча є лише одним із символів злочинів російських військових - Президент

Буча є лише одним із символів злочинів російських військових - Президент

Укрінформ
Місто Буча є одним із символів злочинів російських військових, те ж саме вони робили і в інших містах, де їм вдалося тимчасово закріпитися.

Про це сказав Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні до парламенту Литви, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Всюди в країні, де побували окупанти, вздовж доріг, у дворах, у скверах, на городах - всюди поховання людей, чиї тіла не змогли відвезти на кладовища. І це все за період кілька тижнів російської окупації. Десь місяць. У районах навколо нашої столиці, у Чернігівській, Сумській областях, на Півночі нашої держави. Увесь світ запам’ятав назву міста Буча. Але це лише один із символів злочинів російських військових. Можна взяти будь-яке інше місто з тих, де вони змогли на певний час закріпитись. Взяти будь-яке село - окупанти робили там те ж саме, що і в Бучі. Що ж тоді на Сході нашої країни, де російські війська ще досі залишаються? Що тоді на Півдні? А що, ми навіть не можемо уявити, в Маріуполі, Волновасі, які майже знищені російською армією? Очевидно, що там ще страшніше", - сказав Зеленський.

Читайте також: Зеленський - парламенту Литви: росіяни в Україні ґвалтують навіть немовлят

Він зазначив, що російські офіційні особи та державні пропагандисти заперечують злочини, скоєні їхньою армією, та кажуть, що це інсценування. За його словами, вони брешуть навіть у відповідь на очевидні факти, які переконують всіх у світі.

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область 2 квітня були звільнені від російських загарбників. У звільнених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у звільненій від загарбників Бучі виявили братську могилу, де поховано майже 300 осіб, по вулицях лежать десятки тіл, деякі з них із зав'язаними руками.

Читайте також: Литва була серед перших, хто прийшов на допомогу Україні - Зеленський

Українська делегація в ОБСЄ ініціювала спеціальне засідання Постійної ради ОБСЄ у зв’язку з масовими вбивствами та тортурами проти цивільних, вчинених російськими військами на Київщині, зокрема у Бучі.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-